Blog

BLOG MŮJ PES
Močové kameny

Močové kameny

Zdraví a nemoci | 29.10.11

Obrovský vzestup výskytu močových kamenů psů i koček nastal se zkrmováním granulí. Zejména těch levných, nekvalitních, s vyšším obsahem nestravitelných látek solí.

Epilepsie

Epilepsie

Zdraví a nemoci | 02.10.11

Toto onemocnění se může vyskytnout u jakéhokoliv psa nebo kočky v každém věku. Příčinou bývá vrozená nebo dědičná vada (některé plemena jsou postižena více – například pudlové a jezevčíci), úrazu či onemocnění nervového systému.

Vzteklina je ve světě stále problémem

Vzteklina je ve světě stále problémem

Zdraví a nemoci | 25.09.11

Naši chovatelé, kteří cestují se svými psy za hranice, a to zejména mimo EU, dobře vědí o riziku vztekliny. Řada států se stále potýká s problémem této nebezpečné nemoci, a proto i v našem veterinárním zákoně platí povinnost chovatele zajistit, aby byli psi, jakož i lišky a jezevci držení v zajetí ve stáří od 3 – 6 měsíců očkováni proti vzteklině a poté byli podle doby účinnosti předchozí použité vakcíny přeočkováni.

Uštknutí zmijí

Uštknutí zmijí

Zdraví a nemoci | 06.08.11

Dochází k němu naprosto výjimečně, neboť zmije je velmi plachý tvor, který se psovi většinou obloukem vyhne. Navíc neplýtvá jedem na tvora, kterého by stejně nemohl pozřít.

Lékárnička pro nenadálé situace o dovolené

Lékárnička pro nenadálé situace o dovolené

Zdraví a nemoci | 05.07.11

Pomyslete na situaci, že jste se svým zvířetem na chalupě na Vysočině, kde je dostupnost veterinárního ošetření velmi špatná a vašeho psa poštípaly vosy. Nebo si zkuste představit, že na dovolené v Chorvatsku váš pes na pláži pozřel uhynulou rybu a nyní zvrací.

Antikoncepce pro psy?

Antikoncepce pro psy?

Zdraví a nemoci | 04.06.11

Možná máte doma psa i fenku a období říje je pro vás velmi stresujícím období. Udržet zvířata od sebe vyžaduje pevné nervy a pořádné úsilí… A někdy to i přes veškeré snahy může skončit nechtěným nakrytím.

Mykózy mohou potrápit i psy

Mykózy mohou potrápit i psy

Zdraví a nemoci | 14.05.11

Drbe se váš čtyřnohý miláček častěji a zuřivěji? Vykusuje si srst? Možná vás jako první z možných příčin napadnou blechy, ale může se jednat o mnohem menšího parazita - plíseň. Nejen lidé trpí mykózou, mezi drápky ji může mít třeba i váš pes.

Pes prostatik?

Pes prostatik?

Zdraví a nemoci | 30.04.11

Nedivte se, problémy s prostatou mohou postihnout i vaše psí kamarády. Podle odborných studií je postiženo více než 80 % psů starších pěti let.

Možnosti vakcinace psů

Možnosti vakcinace psů

Zdraví a nemoci | 17.02.11

Tento text by vás měl seznámit s nejzákladnější problematikou očkování psa. Byl sestaven tak, aby v krátkosti zodpověděl nejčastější otázky, které kladou na toto téma chovatelé svým veterinářům.

Co dělat při otravě psa?

Co dělat při otravě psa?

Zdraví a nemoci | 29.01.11

Může se to stát i vašemu mazlíčkovi, proto je lepší být připraven a vědět, co v krizové situaci dělat… V případě otravy psa vždy kontaktujte svého (nebo nejblíže dostupného) veterinárního lékaře. Poradí vám, jaké můžete sami provést opatření před odjezdem na veterinu a zároveň díky telefonátu bude veterinář připraven na váš příjezd.