Blog

BLOG MŮJ PES
Jak připravit psa na zimu?

Jak připravit psa na zimu?

Péče | 23.10.22

Ještě tu máme podzim, ale rychle se zkracují dny a přibývá nevlídného počasí a musíme si chtě nechtě přiznat, že zima se blíží.

Máme nové štěně, jak o něj pečovat?

Máme nové štěně, jak o něj pečovat?

Péče | 30.07.22

Zabavit děti o prázdninách je někdy pěkný oříšek, proto se někteří rodiče nechají umluvit k pořízení chlupatého kamaráda, aby se jejich ratolesti nenudily. Nejčastěji děti touží po štěňátku, péče o něj je ale podobně náročná, jako o malé dítě. Takže v prvních dnech, kdy bude pejsek v novém domově, to nebude jen zábava, ale i starost. A při tom je určitě potřeba počítat s asistencí dospělého.

Psi s plochým čumákem a bezpečné léto

Psi s plochým čumákem a bezpečné léto

Péče | 07.06.21

Psi s plochým obličejem, jako jsou mopsové nebo francouzští buldočci, jsou velmi oblíbená plemena, ale jejich roztomilý vzhled může maskovat řadu zdravotních problémů, včetně obtíží s dýcháním. A to zvlášť v letním počasí. Protože venkovní teploty stoupají, přinášíme vám pár rad.

Jak pečovat o staršího psa?

Jak pečovat o staršího psa?

Péče | 07.01.21

Zhruba od osmi let je pes považován za seniora. U každého jedince se však hranice stáří může lišit. Váš čtyřnohý kamarád bude pravděpodobně méně aktivní, někdy se mohou přidat i zdravotní problémy. Je proto důležité sledovat jeho kondici a věnovat mu náležitou péči.

Zimní desatero pro vašeho mazlíčka

Zimní desatero pro vašeho mazlíčka

Péče | 09.12.20

Sychravé počasí, nižší teploty, kratší dny... To vše nutí hledat odpověď na otázku, jak podpořit imunitu vašeho mazlíčka a zvládnout nadcházející období ve zdraví. Následující desatero poradí, jak se připravit na zimu a společně si ji užít.

Pozor na spáleniny od sluníčka

Pozor na spáleniny od sluníčka

Péče | 29.06.20

Čím méně srsti, tím větší riziko vzniku spálenin. Zvlášť naháče byste měli v létě pravidelně mazat ochranným krémem. Ale i krátkosrstí psi mají na svém těla místa s řídkým ochlupením, která mohou být vystavena nadměrnému slunečnímu záření.

Jak psovi čistit oči?

Jak psovi čistit oči?

Péče | 16.03.20

Oči jsou jedním z nejchoulostivějších částí psího těla. Občas se v koutcích objevují ospalky nebo hleny, které je nutné šetrně odstranit. U citlivých jedinců ale nestačí voda a kousek vaty. Naopak čištění vatou se nedoporučuje, protože se může při kontaktu s kůží a srstí roztřepit a v oku zůstanou vlákna. Vhodnější je gáza.

Zimní péče o psy

Zimní péče o psy

Péče | 09.12.19

Jak psi žijící celoročně venku, tak bytoví „gaučáci“ potřebují během zimy trochu jinou péči než v ostatních ročních obdobích. Na co pamatovat?

Myslete na zdraví vašeho psího seniora

Myslete na zdraví vašeho psího seniora

Péče | 15.01.19

Psí stárnutí s sebou přináší mnoho problémů, je proto vhodné o čtyřnohé mazlíčky více pečovat. Psí senioři často nejsou tak aktivní, přibývají na váze, horší se jim zrak i sluch a mnohdy je trápí různé nemoci, které jim znepříjemňují život.

Aplikace očních kapek

Aplikace očních kapek

Péče | 27.12.18

Za normálních okolností není nutné psovi oči preventivně vykapávat. Myslete však na správnou péči a odstraňujte ospalky, čistěte srst přesahující do očí a při příchodu z velmi prašného prostředí vypláchněte oči roztokem na ošetření spojivky.