Blog

BLOG MŮJ PES
Proč je lepší pozitivní motivace než tresty?

Proč je lepší pozitivní motivace než tresty?

Výchova a výcvik | 23.02.21

V dřívějších dobách, kdy pozitivní motivace mezi cvičiteli nebyla tolik rozšířená, se ve výcviku psů využívaly nejrůznější formy trestů. V dnešní době se psi cvičí spíše pomocí pozitivní motivace, což je jedině dobře. Je to mnohem příjemnější metoda a výsledky přináší radost nejen psovodovi, ale také psu samotnému.

Jak naučit psa poslouchat? Odměňujte a chvalte.

Jak naučit psa poslouchat? Odměňujte a chvalte.

Výchova a výcvik | 22.06.20

Na své čtyřnohé parťáky nedají majitelé psů dopustit. Všichni je milují, hýčkají a chtějí pro ně to nejlepší. Pak se ale diví, že jsou mnohdy rozmazlení a neposlouchají povely. Co s tím dělat? Důležité je věnovat psovi dostatek času a pokusit se odstranit chyby ve výchově. Jak na to, poradí cvičitelka agility Aneta Grygarová.

Co je Hersenwerk?

Co je Hersenwerk?

Výchova a výcvik | 18.05.20

Jako Hersenwerk se označují všemožné druhy hlavolamů pro psy, které stimulují smysly a nervový systém. Metoda vznikla v roce 2004 v Holandsku pod vedením instruktorky Inge van Harte a rychle se rozšířila po celém světě. Není se čemu divit, psy řešení hádanek baví a pomáhá je to psychicky zaměstnat.

Proč pes okusuje?

Proč pes okusuje?

Výchova a výcvik | 12.11.19

aneb Jak na psí destruktory

Okusování je pro psa přirozené a zábavné. Pokud to dělá pod dohledem a na vyhrazených hračkách, majiteli to nevadí. Problém nastává, když se sklony k ničení rozjedou naplno a pes způsobuje velké škody a nepořádek.

Představení: Škola výcviku psů

Představení: Škola výcviku psů

Výchova a výcvik | 30.10.19

Unavují vás řadovky na cvičáku, pokaždé jiný lektor na deset psů a výcvik bez individuality? Hledejte školu, kde výcvik bude bavit vás i vašeho psa.

Naučte být psa o samotě

Naučte být psa o samotě

Výchova a výcvik | 29.08.18

Možná jste se rozhodli pořídit svým dětem pejska za dobré vysvědčení, nebo jste po čtyřnohém společníkovi vždy toužili a prázdniny byly ideální čas. Během léta jste měli na čtyřnohého chlupáče všichni více času, ale konec prázdnin se kvapem blíží a vy začínáte přemýšlet, jak zvládne pejsek samotu, zatímco vy budete v práci a děti ve škole.

7 jednoduchých pravidel, která zamezí žebrání u stolu

7 jednoduchých pravidel, která zamezí žebrání u stolu

Výchova a výcvik | 07.08.18

Nechcete, aby váš pes při jídle loudil? Pak mu nesmíte nic od stolu dávat. A to opravdu nikdy.

Učení úspěchem

Učení úspěchem

Výchova a výcvik | 13.03.18

Psi se mimo jiné učí i tzv. instrumentálním podmiňováním, při němž chování je určeno výsledkem, které přináší.

Štěněcí školičky

Štěněcí školičky

Výchova a výcvik | 26.10.17

Máte nové štěně a chtěli byste ho správně socializovat? Pak vyzkoušejte štěněcí školičku. Pozor, není to obvyklý cvičák.

10 kroků, jak trénovat odloučení

10 kroků, jak trénovat odloučení

Výchova a výcvik | 04.10.17

Aby pes netrpěl, když je doma sám, snažte se ho na odloučení postupně zvykat. Nutné je začít psa přivykat na samotu již od štěněcího věku.