Blog

BLOG MŮJ PES
Lymská borelióza

Lymská borelióza

Zdraví a nemoci | 18.02.13

Věděli jste, že i váš domácí mazlíček se stejně jako člověk může nakazit boreliózou? Lymská borelióza, jejímž přenašečem je infikované klíště, je pro zvířata stejně nebezpečná jako pro lidi. Bohužel na rozdíl od člověka se většinou neprojevuje změnami na kůži (např.

Jak podpořit správný růst kostry?

Jak podpořit správný růst kostry?

Zdraví a nemoci | 07.02.13

Období od 3. měsíce do 1-2 let (záleží na plemeni) se považuje za nejdůležitější období rozvoje a růstu kostry.

Podchlazení

Podchlazení

Zdraví a nemoci | 16.01.13

Za normálních okolností jsou psi i kočky schopni bez problémů udržovat svou tělesnou teplotu i při velké zimě, přesto jsou situace, kdy může dojít k podchlazení. U zdravých dospělých jedinců dochází k podchlazení spíše výjimečně a to při náhlém poklesu teplot, který je spojený se sníženou možností pohybu.

Falešná březost – co dělat?

Falešná březost – co dělat?

Zdraví a nemoci | 12.01.13

Falešná březost se objevuje u některých fen po hárání. Nejobvyklejším příznakem je změna chování zhruba dva měsíce po hárání, což přibližně odpovídá době porodu.

Zánět močového měchýře

Zánět močového měchýře

Zdraví a nemoci | 28.12.12

Jedná se o poměrně častou diagnózu psů i koček. Příčinou zánětu mohou být bakterie, které pronikly močovou trubicí, nebo i močové kameny, jež zraňují sliznici močového měchýře.

Dermatofytóza

Dermatofytóza

Zdraví a nemoci | 08.12.12

Nepříjemnými mykózami a různými chorobami kůže netrpí jen lidé, ale i zvířata. Jedním z těžko rozpoznatelných onemocnění je i dermatofytóza – problémy kůže, které mohou být přenosné i na člověka.

Až třetina psů s průkazem původu má oční vadu

Až třetina psů s průkazem původu má oční vadu

Zdraví a nemoci | 05.12.12

Podle vyšetření veterinárního oftalmologa na mezinárodních výstavách má až třetina psů s průkazem původu problémy s očima. Jak zjistíte, zda mezi ně náhodou nepatří i váš pes? Oční vady trápí překvapivě velké množství psů.

Křeče

Křeče

Zdraví a nemoci | 27.10.12

Pokud se u vašeho psa náhle objeví křeče, jistě vás to velmi vyděsí. Důvody mohou být různé, podstatné je odhadnout možnou příčinu, protože včasná první pomoc může zvířeti zachránit život.

Operace a homeopatika

Operace a homeopatika

Zdraví a nemoci | 13.10.12

Pokud má zvíře z nějakého důvodu podstoupit operaci, můžete podáváním homeopatických léků ovlivnit, aby zvládlo zákrok co nejlépe. Urychlíte hojení rány či zmírníte negativní dopady narkózy na tělo (nechutenství, zvracení, malátnost).

Očkování a homeopatika

Očkování a homeopatika

Zdraví a nemoci | 09.08.12

Kočky a psi procházejí už odmalička různými druhy vakcinace, která představují pro organismus zátěž. U některých jedinců dokonce dochází k nežádoucím vedlejším účinkům, jež ovšem lze dobře řešit homeopaticky.