Blog

BLOG MŮJ PES
Pasivní kouření škodí i zvířatům

Pasivní kouření škodí i zvířatům

Zdraví a nemoci | 25.10.16

O tom, že cigarety škodí lidskému zdraví, se nemusíme dlouze rozepisovat. Věděli jste ale, že vdechování dýmu z cigaret vadí i našim čtyřnohým přátelům? Zvířata žijící v domácnosti, kde se pravidelně kouří, jsou vystavena více než 4000 toxinů, z nichž alespoň 40 může vyvolat rakovinu.

Hypotyreóza u psů

Hypotyreóza u psů

Zdraví a nemoci | 17.10.16

Nejen lidé, ale i psi mohou trpět nedostatečnou funkcí štítné žlázy. Jako hypotyreóza se označuje stav, kdy je v organismu snížená koncentrace hormonů tyroxinu T4 a trijodtyroninu T3.

Cushingův syndrom

Cushingův syndrom

Zdraví a nemoci | 11.10.16

S tímto onemocněním se obvykle setkáváme u starších psů, častěji u malých plemen. Hlavní příznaky nemoci se podobají normálního stárnutí, což může někdy způsobit potíže s diagnostikou.

7 rad, jak si vybrat veterináře

7 rad, jak si vybrat veterináře

Zdraví a nemoci | 04.10.16

Stejně jako lidé potřebují lékaře, ke kterému budou mít důvěru, tak i zvířata si zaslouží péči dobrého veterináře, který vyřeší jejich zdravotní problémy. Jak vybrat toho pravého? V ideálním případě si veterináře zvolte ještě dříve, než ho budete potřebovat.

Pozor na sametky

Pozor na sametky

Zdraví a nemoci | 19.09.16

Sametky (Trombicula autumnalis) jsou parazité, kteří psy napadají především v pozdním létě a na podzim. Jsou pouhým okem téměř neviditelné, měří jen okolo 0,5 milimetru.

 5 důvodů, proč je důležité psa a kočku pravidelně odčervovat

5 důvodů, proč je důležité psa a kočku pravidelně odčervovat

Zdraví a nemoci | 19.09.16

Červi jsou nebezpeční nejen pro samotné zvíře, ale i pro člověka – hlavně pro malé děti, starší a oslabené jedince. Škrkavky přežívají v lidském těle v larválním stadiu.

Bleší sezona je tu

Bleší sezona je tu

Zdraví a nemoci | 12.09.16

Bleší sezona je v ČR nejsilnější v období od září do listopadu. Zbavit se blech je na rozdíl od klíšťat složitější.

Prašivina

Prašivina

Zdraví a nemoci | 06.09.16

Určitě jste už slyšeli někoho říkat „ten pes je prašivej“. Co to ve skutečnosti znamená? Prašivina je lidový název vysoce nakažlivého onemocnění, jedná se o tzv.

Koronaviróza psů

Koronaviróza psů

Zdraví a nemoci | 29.07.16

Jedná se o infekční onemocnění trávicího traktu, jehož původcem je psí koronavirus. Projevuje se akutním průjmem štěňat a mladých psů.

Nepovinná očkování psů

Nepovinná očkování psů

Zdraví a nemoci | 14.07.16

Podle nákazové situace a po dohodě s veterinářem můžete nechat psa (vedle povinné vakcinacej) očkovat proti různým onemocněním. Jaká to jsou? Tetanus Tetanem jsou více ohroženi psi, kteří se pohybují v blízkosti chovů hospodářských zvířat a především koní.