Blog

BLOG MOJE KOČKA
6 tipů, jak kočce obohatit domácí prostředí

6 tipů, jak kočce obohatit domácí prostředí

Život s kočkou | 15.11.21

Život bytové kočky můžete zlepšit investicí do nejrůznějších, někdy velmi jednoduchých, vychytávek. Kočce udělá radost i obyčejná kartonová krabice.

Adopce plaché kočky

Adopce plaché kočky

Život s kočkou | 08.11.21

Většina koček se v novém domově rychle zabydlí, ale některé potřebují delší čas, aby si zvykly. Bojácná zvířata se zprvu schovávají a o kontakt nestojí, ale s citlivým a trpělivým přístupem si k nim cestu najdete. Jak postupovat, aby vám kočka důvěřovala?

Psi a kočky prospívají duševnímu zdraví

Psi a kočky prospívají duševnímu zdraví

Život s kočkou | 02.11.21

Podle výzkumu z roku 2011, který zveřejnila Americká psychologická asociace, mohou domácí zvířata sloužit jako důležitý zdroj sociální a emocionální podpory pro běžné lidi, nejen pro osoby, které čelí závažným zdravotním problémům.

Kočky milují stálý režim

Kočky milují stálý režim

Život s kočkou | 27.09.21

Kočka, která pravidelně zvrací chomáče chlupů, odmítá krmivo nebo močí mimo toaletu, nemusí být nemocná, možná je jen ve stresu kvůli nějaké změně, která narušila její rutinu nebo domácí prostředí.

Osobnostní test a rozdíly mezi kočičími plemeny

Osobnostní test a rozdíly mezi kočičími plemeny

Život s kočkou | 20.09.21

Vědci z Helsinské univerzity vyvinuli nový komplexní dotazník pro zkoumání kočičí osobnosti a chování. Z dat od více než 4 300 koček reprezentujících 26 plemen se analyzovalo sedm osobnostních a behaviorálních rysů, přičemž mezi jednotlivými plemeny byly pozorovány významné rozdíly.

Povel přines

Povel přines

Život s kočkou | 24.08.21

Aportování můžete naučit nejen psa, ale s trochou snahy i vašeho kočičího mazlíčka. Kočky jsou šelmy, které baví honit, sledovat a chytat, také přenášení kořisti je pro ně přirozené, tak tohoto pudového chování zkuste využít a naučte je povel „přines“.

Přehnaná čistotnost

Přehnaná čistotnost

Život s kočkou | 20.08.21

Kočky jsou velmi čistotná zvířata. Péči o srst věnují důkladnou pozornost, olizují se po jídle, mazlení, ale i v konfliktních situacích, protože je to uklidňuje. Někdy se však toto chování může vystupňovat natolik, že se v srsti vytvářejí holá místa.

Na čem (ne)šetřit?

Na čem (ne)šetřit?

Život s kočkou | 14.07.21

Kočky nám projevují lásku a ta je k nezaplacení. Přesto jsou s chovem zvířat spojené náklady, s nimiž je nutné počítat. Jsou věci, na kterých se dá ušetřit, aniž by utrpěla kvalita života kočky.

7 tipů pro „cat friendly“ domácnost

7 tipů pro „cat friendly“ domácnost

Život s kočkou | 05.07.21

Život bytových koček může být někdy jednotvárný. Abyste předešli nudě a stereotypu, snažte se mazlíčkovi domácnost obohatit. Když bude mít zábavu, nebude tolik zlobit.

Výchovné strategie

Výchovné strategie

Život s kočkou | 28.06.21

I kočku lze vychovat, aby vaše soužití probíhalo spokojeně. Základem je důslednost, trpělivost a pozitivní přístup v podobě odměn. V některých případech nežádoucího chování se vyplatí kočku ignorovat. Jaké jsou nejlepší výchovné strategie a kdy je použít?