Blog

BLOG MOJE KOČKA
Kočičí řeč těla

Kočičí řeč těla

Život s kočkou | 19.06.22

Řeč těla je užitečným ukazatelem psychického rozpoložení koček. Je však důležité dívat se na zvíře jako na celek. Postoj může v různých situacích znamenat něco úplně jiného.

Co s kočkou o prázdninách?

Co s kočkou o prázdninách?

Život s kočkou | 12.06.22

Pořídili jste si kočičku a teď přemýšlíte, kdo se o ni postará, až pojedete na rodinnou dovolenou k moři? Kočky obecně špatně snášejí změny prostředí, zvlášť když na to nejsou zvyklé od kotěte.

Otestujte kočičí inteligenci

Otestujte kočičí inteligenci

Život s kočkou | 05.06.22

S kočičí inteligencí je to podobné jako s inteligencí lidskou. Některé kočky jsou chytřejší, snadněji se učí a lépe spolupracují s člověkem. A to nezávisle na tom, jestli se jedná o představitelky šlechtěného plemene, nebo obyčejné kočky „z ulice“. Pokud chcete otestovat inteligenci vaší čtyřnohé společnice, postavte ji před nějaký úkol a sledujte, jak ho vyřeší.

Agresivita při česání

Agresivita při česání

Život s kočkou | 22.05.22

Dlouhosrsté plemena, jako je třeba perská kočka, je třeba pravidelně česat, aby jim hustá podsada neplstnatěla. Bohužel některé kočky na kartáčování reagují agresivně, protože si ho spojují s nepříjemnými vzpomínkami. Jak postupovat, abyste péči o srst přestáli bez kousanců a škrábanců?

Kočky a ptáci pod jednou střechou

Kočky a ptáci pod jednou střechou

Život s kočkou | 14.05.22

Kočky jsou od přírody lovci a ptáci jsou jejich přirozenou kořistí. Když tyto dva živočišné druhy žijí ve společné domácnosti, může to způsobit problémy. Pokud si přejete, aby kočka a ptáček sdíleli společně váš domov, musíte být obezřetní.

Jaká nebezpečí číhají na jarní zahradě?

Jaká nebezpečí číhají na jarní zahradě?

Život s kočkou | 07.05.22

Jaro je v plném proudu a konečně si s domácími mazlíčky užíváme teplého počasí. Nicméně i pobyt na zahradě s sebou přináší některá rizika. Na co si dát pozor?

Jsou milovníci koček atraktivnější, štíhlejší a mají více sexu?

Jsou milovníci koček atraktivnější, štíhlejší a mají více sexu?

Život s kočkou | 01.05.22

Majitelé koček jsou atraktivnější, štíhlejší, zdravější a mají aktivnější sexuální život. A to díky působení parazita toxoplasma. Vyplývá to z nejnovější studie finské Univerzity v Turku. Zatímco ženy infikované toxoplazmózou vážily o 10 procent hmotnosti méně, vykazovaly vyšší míru sebedůvěry a více sexuálních partnerů, muži byli v průměru o tři centimetry vyšší, vyznačovali se dominantnějšími mužskými rysy i vyšší hladinou testosteronu.

Co dělat, když se kočka schovává před návštěvou?

Co dělat, když se kočka schovává před návštěvou?

Život s kočkou | 24.04.22

Máte doma plachou kočku, která se stává neviditelnou, jakmile do vašeho bytu vstoupí návštěva? Nesnažte se ji do sbližování nutit, buďte trpěliví a respektujte kočičí osobnost.

Kočičí pohodlnost

Kočičí pohodlnost

Život s kočkou | 03.04.22

Když dáte kočce na výběr, jestli si zvolí snadno dostupné krmivo předložené na talířku, nebo si ho musí vyšťourat z jednoduchého hlavolamu, hádejte, čemu dá přednost.

10 tipů pro méně stresující návštěvy veteriny

10 tipů pro méně stresující návštěvy veteriny

Život s kočkou | 27.03.22

Každá fáze prohlídky u veterináře může být pro kočku stresující, od umístění do přepravky až po prohlídku na vyšetřovacím stole. Kočky bohužel nechápou, že je to důležité pro jejich zdraví. Co dělat, aby návštěva veteriny proběhla v pohodě?