Blog

BLOG MŮJ PES
Štěně, nebo dospělý pes?

Štěně, nebo dospělý pes?

Život se psem | 30.07.21

Mnoho lidí při pořízení psího společníka uvažuje jen o štěněti, ale to nemusí být pro jejích podmínky vždy nejideálnější. U starších psů je už zjevná povaha, vztah k ostatním zvířatům a dětem. Je proto vhodné uvažovat nad všemi aspekty vzájemného soužití.

Dovolená na chalupě

Dovolená na chalupě

Život se psem | 01.07.21

Trávíte víkendy a letní dovolené nejraději na chatě? Pak s sebou jistě berete i svého zvířecího mazlíčka. To je jedna z výhod tuzemské dovolené, nemusíte pro zvíře složitě shánět hlídání a cesta není tak dlouhá jako v případě výletu do zahraničí. Jak zajistit, aby si váš čtyřnohý kamarád pobyt dosyta užil?

Pes a vypálený trávník

Pes a vypálený trávník

Život se psem | 21.06.21

Psí moč dokáže trávník nepěkně poškodit. Vypadá to, že moč dospělých fenek je kyselejší než psí. A čím sušší a slunečnější počasí, tím hůř, protože déšť jinak moč zředí.

Proč je odpočinek pro psy důležitý?

Proč je odpočinek pro psy důležitý?

Život se psem | 07.06.21

Stejně jako je nutné chodit se psem na procházky a dopřávat mu dostatek práce a psychického vyžití, je důležitý i odpočinek. Když nemá pes dostatek klidu, nevede se mu dobře.

Starostlivé matky ovlivňují budoucí život štěňat

Starostlivé matky ovlivňují budoucí život štěňat

Život se psem | 24.05.21

„Helicopter parent“ neboli „rodič-vrtulník“ je termín, kterým se nejen v USA označuje přehnaná rodičovská péče. Matka nad potomkem stále krouží jako vrtulník a nenechá mu žádnou volnost. A starostliví rodiče se nevyskytují jen u lidí. I u psů se najdou fenky, které jsou ke štěňatům mnohem pozornější. A tato nadměrná péče pak ovlivňuje štěňata.

Prastaré kořeny saňových psů

Prastaré kořeny saňových psů

Život se psem | 07.04.21

Historie spolupráce psů s člověkem je delší, než se myslelo. Předkové moderních saňových psů pracovali a žili s lidmi v oblasti Sibiře již skoro před 10 tisíci lety, ukázal nedávný výzkum.

5 mýtů o psech, kterým se stále ještě věří

5 mýtů o psech, kterým se stále ještě věří

Život se psem | 02.03.21

Každý, kdo si pořizuje psa, by si měl nejprve nastudovat veškeré materiály, aby zjistil, který pejsek se k němu nejlépe hodí. Protože k vám domů nepřibude jen domácí mazlíček, ale další plnohodnotný člen rodiny, který stejně jako vy, má své potřeby a starosti. I přes to, že mu chcete dát ten nejlepší život, jaký si mazlíček zaslouží, ne vždy budete rozumět, co pejsek potřebuje a co se vám snaží svým chováním naznačit. Lidé si proto z generace na generaci předávali různé informace, které se tradují dodnes. Mnohé z nich jsou však pouhým mýtem.

Fáze spánku

Fáze spánku

Život se psem | 13.01.21

Stejně jako lidé, i u psů se během spánku střídají jednotlivé fáze. Od lehkého přes hluboký a aktivní, při kterém si pes dokonale odpočine.

Jak psi komunikují pohledem?

Jak psi komunikují pohledem?

Život se psem | 03.01.21

Oči neslouží pouze k vidění, ale jsou využívány i ke komunikaci. Co v psí řeči znamená zírání, odvrácení pohledu nebo mrkání?

Proč psi intenzivně nasávají pachy?

Proč psi intenzivně nasávají pachy?

Život se psem | 27.12.20

Psi vnímají pachové značky cizích psů i své vlastní. Jejich prozkoumávání by se dalo označit jako „čtení novin“ na okrajích cest. Díky jejich očichávání se dozvídají různé informace o autorovi. Je to pes, nebo fena? Je to štěně, nebo psí senior?