Blog

BLOG MOJE KOČKA
10 projevů kočičí lásky

10 projevů kočičí lásky

Život s kočkou | 16.03.20

Některé kočky jsou přítulné a rády se mazlí, jiné tělesný kontakt s člověkem moc nevyhledávají. Ale to neznamená, že vás nemilují. Druhá skupina jen projevuje náklonnost jiným způsobem.

Proč se kočka drbe?

Proč se kočka drbe?

Život s kočkou | 11.03.20

Že se kočka občas podrbe nebo se v rámci každodenní očisty důkladně olíže, je úplně normální. Problémem je ovšem zvýšené svědění, které vede k nadměrnému drbání. Většinou se jedná o přítomnost vnějších parazitů nebo příznak alergie. Někdy se tyto obtíže objevují také při bakteriální nebo kvasinkové infekci kůže.

Mýty a nepravdy o kastraci koček

Mýty a nepravdy o kastraci koček

Život s kočkou | 02.03.20

Jen málokteré aktivistické téma je opředeno tolika mýty, polopravdami a nepravdami, jako právě kastrace. Většina těchto legend pochází z původního místa výskytu, tedy vesnic. To však neznamená, že městská aglomerace je od tohoto nešvaru oproštěna. Naopak, spousta těchto předpotopních názorů je akceptována i ve městech a to z důvodu, že člověk si raději racionalizuje vlastní neinformovanost a tendenční zvyklosti.

Proč kočky syčí?

Proč kočky syčí?

Život s kočkou | 25.02.20

Syčení je jasným komunikačním signálem. Kočka má strach a chce zastrašit a zahnat všechno, co ji podle ní v dané situaci ohrožuje.

5 tipů, jak navázat vztah s plachou kočkou

5 tipů, jak navázat vztah s plachou kočkou

Život s kočkou | 17.02.20

Některé kočky dostaly do vínku plachou povahu. Možná za to mohl nedostatek kontaktu s lidmi v rané fázi vývoje mezi 2. až 7. týdnem věku, nebo nějaké stresující zážitky z minulosti, případně je ovlivnila povaha jejich matky. Plachá a nervózní kočka totiž s větší pravděpodobností vyprodukuje další generaci ustrašených potomků. Ať tak či onak, je k nim potřeba přistupovat citlivě. Jak na to?

Máte kočku stromovou, nebo křovinovou?

Máte kočku stromovou, nebo křovinovou?

Život s kočkou | 10.02.20

Kočičí psychologové rozdělují kočky na dva typy – kočky stromové a kočky křovinové. První typ miluje výšky, druhý se drží spíš při zemi. V domácnostech s více kočkami je důležité, abyste rozuměli preferencím svých mazlíčků a přizpůsobili prostředí oběma typům.

Proč kočka kouše?

Proč kočka kouše?

Život s kočkou | 04.02.20

Každá kočka čas od času svého majitele pokouše. Někdy jen tak z legrace, protože si chce hrát, jindy tím dává najevo, že se jí něco nelíbí.

Proč kočka vrní?

Proč kočka vrní?

Život s kočkou | 28.01.20

Ačkoli se odborníci snaží vrnění vysvětlit už odnepaměti, dodnes je obklopeno tajemstvím. Nemusí znamenat jen spokojenost, radost a potěšení, kočka se předením snaží také uklidnit, když je ve stresu, nebo tak potlačuje bolest.

Kočka na stromě

Kočka na stromě

Život s kočkou | 21.01.20

Venkovní kočky šplhání po stromech milují. Lezení po výškách je jim vlastní, takže kočka na stromě nikoho nepřekvapí. Jenže co dělat, když tam uvízne a dolů se slézt bojí?

Proč černé kočky zůstávají v útulcích déle?

Proč černé kočky zůstávají v útulcích déle?

Život s kočkou | 13.01.20

Věděli jste, že černé kočky zůstávají v útulcích déle než kočky jiných barev? Nejenže v některých lidech stále přetrvává středověká pověrčivost, ale další důvod vás možná překvapí: černé kočky prý nevypadají dobře na fotkách, zejména na selfie.