Blog

BLOG MOJE KOČKA
Kvalitní krmivo a hry snižují lovecké touhy koček

Kvalitní krmivo a hry snižují lovecké touhy koček

Výživa | 29.03.21

Někteří majitelé jsou rádi, když jim jejich venkovní kočka loví myši, jiní z této aktivity nadšení vůbec nejsou. Ať už kvůli riziku pozření parazitů, tak i z důvodu, že kořistí koček se mohou stát i zpěvní ptáci, ještěrky nebo veverky. Nový výzkum ukazuje, že domácí kočky loví méně, pokud si s nimi majitelé denně hrají a podávají jim kvalitní, na maso bohaté krmivo.

Které potraviny kočce nikdy nedávejte?

Které potraviny kočce nikdy nedávejte?

Výživa | 08.03.21

Kočky umí být v jídle velmi vybíravé. Ale i jejich mají mlsný jazýček má někdy chuť na lidskou potravu. Čeho byste se měli vyvarovat?

Jak přimět kočku pít?

Jak přimět kočku pít?

Výživa | 02.03.21

Původně kočky žily v pouštních oblastech, a proto mají tendenci pít jen velmi málo. To může vést k různým poruchám močových cest, jako jsou močové kameny, což je u koček běžný problém. Z hlediska zdraví je proto důležité, aby kočky zůstaly dostatečně hydratované, zvláště když jsou krmeny suchým krmivem. Jak je podporovat v pití?

Krmení jen jednou denně?

Krmení jen jednou denně?

Výživa | 27.01.21

Snad ve všech chovatelských publikacích se můžete dočíst, že kočka by se měla krmit několikrát za den menšími porcemi potravy, že je to lepší pro trávení. Podle nového kanadského výzkumu ale krmení koček jednou větší porcí za den může lépe kontrolovat pocity hladu.

Vánoční menu pro kočku

Vánoční menu pro kočku

Výživa | 17.12.20

Kdo by nechtěl svého mazlíčka hýčkat doma připravenými pochoutkami? Vánoce jsou ten pravý čas, kdy můžete kočičku trochu rozmazlit. Smaženého kapra a vanilkové rohlíčky vynechejte a raději vsaďte na kočičí menu.

Co dělat, když se kočce změní chuť k jídlu?

Co dělat, když se kočce změní chuť k jídlu?

Výživa | 19.11.20

Chuť k jídlu by měla být u zdravých koček víceméně stále stejná. Pokud u svého mazlíčka pozorujete zvýšený apetit, může to být známkou nudy. Nechutenství naopak může signalizovat nemoc.

Jak bojovat s kočičí nadváhou?

Jak bojovat s kočičí nadváhou?

Výživa | 11.08.20

O škodlivých důsledcích obezity se nemusíme dlouze rozepisovat. Kočka se však do tvaru koule nezmění za noc. Kilům navíc předchází nezdravá výživa a nedostatek pohybu trvající měsíce, někdy i roky.

Recepty na domácí stravu pro kočky vybírejte pečlivě

Recepty na domácí stravu pro kočky vybírejte pečlivě

Výživa | 25.05.20

Někdo upřednostňuje komerčně vyráběná krmiva, jiný nedá dopustit na domácí stravu. Sestavit kočce vyvážený jídelníček pomocí receptů vyhledaných na internetu však není jednoduché. To potvrdila i loňská studie vědců k Kalifornské univerzity. Některé recepty mohou obsahovat dokonce nebezpečné složky.

Kočky a hltání

Kočky a hltání

Výživa | 10.06.19

I když je hltání většinou doménou psů, i u koček se sem tam objeví náruživý hltavec. Úskalí rychlého žraní spočívá především v tom, že si kočka podráždí žaludek a pak vše nenatrávené zase vyvrhne.

Krmiva šitá na míru nejoblíbenějším kočičím plemenům

Krmiva šitá na míru nejoblíbenějším kočičím plemenům

Výživa | 16.01.19

O tom, že správná výživa koček přispívá k jejich delšímu a především kvalitnějšímu životu, vás jistě nemusíme dlouze přesvědčovat. Proč však zvolit krmivo speciálně vytvořené pro určité plemeno? Každý, kdo se trochu zajímá o výživu koček, ví, že se jednotlivé receptury granulí rozdělují podle různých potřeb, jako je věk, velikost, životní styl a s ním související nároky na obsah živin, vitaminů a minerálních látek.